Nieuws

Onderstaand vind je diverse artikelen over contactlenzen, verzorging, ogen en de invloed van de omgeving. Deze artikelen zijn zorgvuldig door ons geselecteerd. Klik op een titel om het bijbehorende artikel te kunnen lezen.


 

Tips voor het dragen van lenzen met make up

Zowel make up als lenzen zijn beide bedoeld om je er op je mooist uit te laten zien. Vaak wordt de vraag gesteld: Kan ik (oog) make up dragen als ik lenzen in heb? Er wordt weleens gedacht en gezegd van niet. Als je met een paar dingen rekening houdt kunnen lenzen prima samen met make up. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je onbezorgd je lenzen met make up kunt dragen.

13 tips voor het dragen van lenzen en make up

1. Was je handen voordat je je lenzen indoet. Het is altijd belangrijk om met schone vingers je lenzen in te doen, maar als je make up draagt, is dit extra belangrijk, omdat make-up zich gemakkelijk aan de lens bindt. Lenzen kunnen zo gemakkelijk beschadigen en hierdoor krijg je sneller geïrriteerde ogen.

2. Lenzen vóór make up. Doe je lenzen in voordat je make up op doet. Zo vervuil je je lenzen minder snel met de make up en kun je de lenzen veilig indoen.

3. Hypoallergene producten. Gebruik make up producten die veilig zijn voor contactlenzen. Dit zijn vaak producten die hypoallergeen zijn of producten voor gevoelige ogen.

4. Wees voorzichtig met het aanbrengen van de make up. Zorg ervoor dat je met je mascara, eyeliner of kwast de lens en het oog niet raakt.

5. Pas op met eyeliner. Wees voorzichtig met eyeliner. Lensdragers kunnenmake up het beste geen eyeliner aan de binnenkant van het ooglid aanbrengen. De eyeliner kan gemakkelijk van je ooglid in je oog komen en hecht zich gemakkelijk aan de lens. 

6. Vermijd poeders! Gebruik crème-achtige oogschaduw in plaats van poeder. Hoewel beide in het oog terecht kunnen komen, dwarrelt poeder gemakkelijker in je ogen. Een primer kan er voor zorgen dat de oogschaduw beter blijft zitten en niet in je ogen terecht komt.

7. Vermijd producten op oliebasis. Producten op oliebasis kunnen er voor zorgen dat de lenzen vettig aanslaan. De vettige laag is heel lastig van je lens te verwijderen.

8. Mascara techniek. Bij het aanbrengen van je mascara moet je er op letten dat je nietmake up I te dicht bij de wortels van je wimpers komt.

9. Longlasting mascara. Draag mascara en eyeliner die  lang blijven zitten. Dit zorgt ervoor dat er minder snel losse deeltjes in je ogen komen. We hebben natuurlijk allemaal een hekel aan klontjes in je mascara, maar voor lensdragers is dit nog veel lastiger, investeer daarom in een goede mascara. Kies bijvoorbeeld voor deze mascara speciaal ontwikkeld voor lensdragers. 

10. Houdbaarheidsdatum. Dan heb je de juiste mascara aangeschaft, maar dan kunnen er nog dingen mis gaan. Gebruik make up nooit langer dan de voorgeschreven tijd. Dikke kans namelijk dat na de houdbaarheidsdatum, het vol zit met bacteriën! make upOp de verpakking kun je zien hoelang je een product kunt gebruiken na het eerste gebruik. Op de verpakking staat dit altijd aangegeven met een afbeelding: een potje met een getal erin en vaak de letter M. Dit is het aantal maanden dat het product houdbaar is na openen. 

11. Contactlenzen uit voordat je make up verwijdert. Gebruik voor het verwijderen van de make up een product dat niet op oliebasis is.

12. Permanente make up. Als alternatief kun je kiezen voor permanente make-up. Zo kan je bijvoorbeeld je wimpers of wenkbrauwen verven, of een lijntje boven je ogen tatoeëren. Verder is het belangrijk om jezelf een goede routine aan te leren met het indoen en verwijderen van je lenzen. 

13. Daglenzen. Als je een echte make up liefhebber bent, dan zijn daglenzen waarschijnlijk de beste lenzen keus. Doordat je deze lenzen niet hoeft schoon te maken, zijn ze hygiënischer in gebruik. Daardoor heb je minder kans op complicaties. Bovendien zijn ze gemakkelijk en eenvoudig te vervangen als ze beschadigd raken (door make up). Voor bijna iedere afwijking en plus en minsterkte hebben we voordelige daglenzen.

Bron: Lensonline

Glazen voor multimedia gebruik

TV’s, laptops, tablets en computers zijn een onmisbaar onderdeel van het leven geworden. Het huidige digitale leven zorgt voor nieuwe optische behoeften. Essilor deed onderzoek naar de veranderingen in het kijkgedrag en de kijkhouding van brildragers tijdens het gebruik van diverse soorten beeldschermen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er nieuwe gebruiksafstanden zijn ontstaan. De lichaamshouding en de ooginclinatie zijn verschillend wanneer men leest van een papier of een scherm. Daarnaast is gebleken dat maar liefst 95% van de mensen een smartphone gebruiken op een afstand tussen de 23 en 43 cm. Dit zorgt voor een nieuwe kijkbehoefte waar rekening mee gehouden wordt in het ontwerp van Eyezen brillenglazen: het extra nabijzicht.

Uit het onderzoek zijn 3 consumentenprofielen gedefinieerd:

1] jong volwassenen
2] pre-presbyopen
3] presbyopen.

Alle consumenten uit deze profielgroepen ervaren de visuele ongemakken van frequent beeldschermgebruik, maar op verschillende niveaus.

Twee technologieën maken het glasdesign van Eyezen uniek:

Eyezen Focus technologie: Een specifieke extra sterkte op basis van het consumentenprofiel in het speciaal ontworpen onderste gedeelte van het brillenglas. De voordelen voor de drager:

  • Minder vermoeide ogen, zelfs bij langdurig gebruik van een smartphone;
  • Beter kunnen lezen van de kleine lettertjes;
  • Een natuurlijke houding voor presbyopen bij het gebruik van een smartphone

Light Scan technologie: deze technologie van Crizal® PrevenciaTM filtert selectief schadelijk blauwviolet licht dat uitgestraald kan worden door beeldschermen. Het noodzakelijk blauwviolette licht wordt doorgelaten door het glas waardoor de biologische klok van de drager positief wordt beïnvloed. Voor een optimaal resultaat wordt deze coating geadviseerd in combinatie met de Eyezen productrange. De voordelen voor de drager:

  • Vermindering van verblinding door beeldschermen;
  • Verbeterd contrast;
  • Voorkomt vroegtijdige veroudering van de ogen.

De Eyezen range is beschikbaar als multifocaal design (Varilux Eyezen) en unifocaal design (Essilor Eyezen).

Bekijk hier de site: eyezen

Bron: Essilor

 

 

Kinderen en contactlenzen

contactlenzen_voor_kinderen-1

contactlenzen_voor_kinderen-2

contactlenzen_voor_kinderen-3

contactlenzen_voor_kinderen-4

Droge ogen in kantooromgeving

Droge ogen in kantooromgeving-1

Droge ogen in kantooromgeving-2

Bron:de Opticiën, vakblad voor de optiek

Wat u wilt weten over goed zien

wat u wilt weten over goed zien

Bron: Eyeline, opinie-vakblad voor de optiekbranche

Beeldschermwerk en droge ogen

beeldschermwerk en droge ogen

Bron: Eyeline, opinie-vakblad voor de optiekbranche

Dutje met lenzen in risicovol

dutje met lenzen in risicovol-1

dutje met lenzen in risicovol-2

Bron: Eyeline, opinie-vakblad voor de optiekbranche

Harde lenzen

harde lenzen-1

harde lenzen-2

Droge ogen

drogeogen-1

drogeogen-2

Bron: Sensismagazine, nummer 1 februari 2008

Welke lenzen zijn er allemaal

welke lenzen zijn er allemaal

Bron: eyeLine, opinie-vakblak voor de optiek branche

Je hebt maar één paar ogen

je hebt maar een paar ogen

Bron: Novia Nova

Oude make-up en ooginfecties

oude make-up en ooginfecties