Contactlenzen

 

Ervaren lensdrager of nieuw in de wereld van contactlenzen? Bij Maalsen Optiek Nijmegen vind je alle soorten contactlenzen: hard, zacht, multifocaal en nachtlenzen, van vrijwel alle fabrikanten. Samen zoeken we zorgvuldig naar de beste lenzen voor jouw ogen.


LensOnline.nl

Maalsen Optiek Nijmegen werkt samen met LensOnline.nl. Hier bestel je snel en eenvoudig zachte lenzen voor internetprijzen. De service loopt vervolgens gewoon via Maalsen Optiek, zoals lenscontroles en oogmetingen. Zo profiteer je van de meest voordelige lenzen, en blijft de service zoals je gewend bent.

 

Zachte contactlenzen

Deze lenzen zijn dunner en flexibeler dan harde vormstabiele lenzen. Dit komt door het vocht opnemend vermogen. Het draagcomfort is daardoor vanaf het eerste moment erg goed.

De lens heeft echter een snellere vervuiling waardoor het draagcomfort en zuurstofdoorlaatbaarheid sneller terug loopt en eerder vervangen dient te worden. Door het vochtopnemend vermogen worden vuiltjes, eiwitten en vetten sneller aangetrokken.

De termijn van vervangen is persoonlijk en dient daarom voor iedereen apart bepaald te worden.

Gebruikelijk is ieder half jaar, maandelijks, elke 2 weken, wekelijks of zelfs dagelijks te vervangen.

Daglenzen zijn het makkelijkst in gebruik. Je hoeft ze niet schoon te maken en hebt dus dagelijks schone lenzen met de hoogste zuurstofdoorlaatbaarheid.

Gewenningstijd van zachte lenzen is ongeveer een week.

Wil je meer weten over het gebruik en de verzorging van zachte lenzen? Klik dan op verzorging.

 

Vormstabiele contactlenzen

In tegenstelling tot de echte harde lenzen van vroeger laten deze lenzen zuurstof door. Hierdoor went u makkelijker aan de lens en is het draagcomfort hoger. Er zijn veel soorten vormstabiele lenzen. Zo zijn er verschillende materialen die kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: laag, middel en hoog zuurstofdoorlatend.

Verder heeft ieder materiaal bepaalde eigenschappen m.b.t. bevochtiging, krasgevoeligheid, en levensduur. Tevens is het mogelijk lenzen met een leesdeel er in aan te meten.

De gemiddelde levensduur van een harde lens is 2 tot 3 jaar mede afhankelijk van soort materiaal, traansamenstelling en wijze van onderhoud.

De gemiddelde gewenningstijd is 2 weken.

Wil je meer weten over het gebruik en de verzorging van vormstabiele contactlenzen? Klik dan op verzorging.

 

Lenscontroles

Na het aanmeten is regelmatige lenscontrole erg belangrijk, liefst twee keer per jaar. Ogen blijven zich immers ontwikkelen en lenzen hebben (nog) niet het eeuwige leven. Bij Maalsen Optiek Nijmegen ben je vijf dagen per week welkom voor een deskundige oogmeting en/of lenscontrole door twee ervaren contactlensspecialisten. Maalsen Optiek investeert in de nieuwste, meest betrouwbare optometrische apparatuur, dus je weet daarna exact hoe je ogen ervoor staan.

Maak snel een afspraak!

 

DreamLite

Overdag scherp zien zonder bril of contactlenzen!

DreamLite lenzen zijn lenzen die ‘s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zo, dat jouw ogen de ideale vorm aannemen en je overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dit proces van gecontroleerde verandering heet Orthokeratologie. Met DreamLite kies je dus voor optimaal comfort. Dag en nacht! Wil je meer weten over de DreamLite? Klik dan op Dreamlite.